1 מחממים את התנור ל-200 מעלות.
2 מערבבים את הטימין, השום, הדבש, שמן הזית והיין הלבן. מוסיפים מלח ופלפל ומשרים את חלקי העוף במרינדה הזו לשעה לפחות.
3 צורבים את העוף במחבת חמה בערך דקה מכל צד או עד הזהבה קלה. מעבירים לתבנית. מורחים על העוף את שארית המרינדה, מכסים בנייר אלומיניום, ומכניסים לתנור שחומם לשעה, עד שהעוף מבושל לחלוטין.
4 לפירה שורשים: מניחים בסיר שורשי סלרי,פטרוזיליה ולפת, מכסים במעט רק עד גובה הירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית ומבשלים בכיסוי חלקי כ- 45 דקות, עד ריכוך. מסננים את הירקות היטב, טוחנים במעבד מזון עם השמנת או חלב הקוקוס עד למרקם של קרם. טועמים ומתבלים במלח לפי הטעם.
5 לכבדים: מחממים מחבת עד שהיא לוהטת. מוסיפים את השמן ואז את הכבדים וצורבים בערך 2 דקות מכל צד, עד שהכבשים השחימו ומעט ורדרדים במרכז. מוסיפים את הטראגון הקצוץ ומקפיצים חצי דקה נוספת, מתבלים במלח ופלפל ומורידים מהאש.
6 להגשה: על צלחת עגולה ומקושטת שמים את פירה השורשים, ליד מניחים את העוף ומעליו את הכבדים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.