1 מתחילים בהכנת הקינואה: שוטפים את הקינואה במים ומסננים. מוסיפים 4 כוסות מים קרים וכפית מלח. מבשלים כ-20 דקות עד שכל המים נספגים והקינואה מוכנה.
2 מכינים את הקשיו המתובל: מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. ממיסים במחבת את החמאה. מוסיפים את הפפריקה החריפה (לפי החריפות הרצויה) ואבקת הסוכר ומערבבים במשך דקה.
3 מוסיפים את הקשיו ומגלגלים ברוטב עד שכל הקשיו מצופה. מערבבים עד שהתערובת מתחילה להתקרמל. שופכים מיד על התבנית המרופדת. אופים עד שהקשיו מתייבש, עניין של כמה דקות. נזהרים לא לשרוף.
4 מכינים את רוטב הלימון: קוצצים את הצ'ילי (רצוי עם כפפות). מעבירים את כל החומרים לבלנדר וטוחנים שתי דקות. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בצד.
5 מכינים את הדגים: שמים קמח בצלחת. מקמחים כל פילה מהצד של העור. מתבלים את הצד ללא העור במלח ופלפל שחור.
6 מחממים את השמן במחבת. מניחים את הפילטים על צד העור ומטגנים 4-5 דקות. בודקים באמצעות מרית את מידת העשייה. הופכים לצד השני ומטגנים עוד כ-2 דקות. מעבירים את הפילטים לצלחת עם נייר סופג.
הרכבת המנה:
1 ממלאים קערה קטנה בקינואה. דוחסים את הקינואה קלות. הופכים מעל הקערה צלחת כך שהקערה בצד של הצלחת (לא במרכז) ובזריזות הופכים את הצלחת והקערה כך שהקערה על הצלחת. מרימים את הקערה בזהירות. בשלב הזה אנחנו אמורים לקבל ערמה של קינואה בצורת הקערה, בצד של הצלחת.
2 מפזרים כמה קשיו מתובלים מסביב.
3 משעינים את הפילט של הדג כך שהוא במרכז הצלחת ונשען על התלולית של הקינואה.
4 שופכים כף מהרוטב החריף בכל אחד מצדי הצלחת, ועם גב הכף בתנועת משיכה יוצרים מהרוטב מעין צורה של משיכת מכחול.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!