1 מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר בקערת המיקסר, עם וו לישה. מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת עיסה רכה ורק מעט דביקה (יתכן ולא יהיה צריך את כל כמות המים). לשים 3-4 דקות. מוסיפים את המלח והשמן ולשים עוד 4-5 דקות. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד להתפחה של כשעה, עד שהוא מכפיל את נפחו.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות.
3 כשהבצק תפח, מחלקים אותו ל-4 חלקים שווים, עבור 4 חלות. כל חלק מחלקים לפי מספר הצמות שנרצה לקלוע לחלה ומרדדים את חלקי הבצק ל"מקלות" ארוכים. קולעים את המקלות לצמות ומניחים את החלות בצד ל-10 דקות, לתפיחה.
4 מורחים על החלות התפוחות את הביצה ומפזרים את השומשום לקישוט.
5 אופים בתנור כ-25 דקות, עד שהחלות שחומות.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.