1 משמנים את הירכיים עם שמן הזית בקערה ומתבלים אותם במלח ובפפריקה אדומה. מחממים סיר סוטז' (שמתאים גם לתנור) על אש גבוהה 5 דקות, מניחים את הירכיים עם העור למטה ומטגנים עד השחמה. הופכים את הירכיים ומטגנים עוד 2 דקות.
2 מוסיפים את השמן שנשאר בקערה, השאלוט הקצוצים, את השום, עשבי התיבול והפטריות הקצוצות. כשהבצל מתחיל להיות שקוף מוסיפים את היין הלבן. מחכים שהיין יצטמצם כמעט לחלוטין, מוסיפים את הציר, ממליחים ומפלפלים.
3 מוסיפים את הגזרים ושורש הפטרוזיליה ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה 15 דקות.
4 מכניסים את הסיר, ללא מכסה, לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אחרי 20 דקות מעבירים את התנור למצב גריל, מברישים את הירכיים עם הדבש והמים ומחזירים לתנור לעוד 5 דקות.
5 כמה דקות לפני סיום הבישול חולטים את עלי המנגולד במים רותחים 2 דקות. מזליפים מעט שמן על המנגולד וממליחים מעט. אפשר גם מעט מיץ לימון.
6 מגישים יחד כמה עלי מנגולד וירך של עוף.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.