1 מקלפים את הגזרים ופורסים לעובי של חצי ס"מ. מבשלים במים עם מעט סוכר כ-20 דקות, לריכוך.
2 בינתיים מעבדים במעבד מזון את כל חומרי הבצק עד להתגבשות וקבלת בצק דביק. מעבירים למקרר ל-20 דקות.
>> מתכונים לראש השנה
3 מסננים את הגזרים. ממיסים במחבת חמאה וסוכר ומזגגים את הגזרים משני הצדדים עד להשחמה קלה. מניחים בצד.
4 משמנים בחמאה מחבת קטנה שיכולה להיכנס לתנור, ומסדרים את הגזרים בצורת מניפה. מרדדים את הבצק וקורצים עיגול בקוטר המחבת.
5 מסדרים את הבצק על הגזרים ובעזרת מרית דוחפים את הקצוות פנימה.
6 אופים בחום בינוני 30 דקות, או עד השחמה.
7 מכינים זיגוג טופי: ממיסים סוכר עד לקבלת קרמל, מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עד שנוצר טופי.
8 כשהטארט מוכן הופכים אותו על צלחת וזולפים מעט טופי על הגזרים.
9 הגלידה: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, סוכר, עלי דפנה ופלפל אנגלי, מסירים מהאש ומצננים. מכניסים למכונת גלידה עד להיווצרות המרקם הרצוי. שומרים במקפיא ומגישים לצד הטארט.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.