1 שוטפים היטב את העוף ומניחים במסננת עד אשר כל הנוזלים יורדים.
2 קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן עד להזהבה.
3 מוסיפים למחבת את הבשר הטחון וממשיכים לטגן עד שכל נוזלי הבשר מתאדים.
4 מוסיפים פטרוזליה, ראס אל חנות ופלפל שחור ומערבבים היטב. מורידים מהאש נותנים לבשר להתקרר.
5 לאחר שתערובת הבשר קרה מוסיפים את הקוסקוס, הצנוברים, השקדים והביצים ומערבבים היטב.
6 ממלאים את העוף בתערובת המילוי.
7 עוטפים את העוף בניילון נצמד מכל הצדדים ומכניסים לסיר עם מים רותחים. מבשלים 20 דקות עד שהעוף מחליף צבע ללבן.
8 מחממים תנור ל-160 מעלות.
9 מוציאים את העוף מהמים ומניחים בתבנית תנור.
10 מערבבים את הסילאן, הדבש והפלפל השחור ומורחים על העוף מכל הכיוונים. אופים בתנור במשך חצי שעה-שלושת רבעי שעה, עד להשחמת העוף.
11 מכינים את הטנזיה: שוטפים היטב את הפירות היבשים, משרים במים ל-10 דקות ומסננים את הנוזלים.
12 מבשלים בסיר את הסוכר, המים ומיץ הלימון בסיר קטן. כאשר הנוזל מבעבע והסוכר נמס, מוסיפים את הפירות היבשים, ומבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב, עד שהם נעשים דביקים וכל התערובת מקבלת צבע דבש.
13 מגישים את העוף עם תערובת הטנזיה מסביבו.