1 שמים את המצרכים לבצק במיקסר עם וו גיטרה ומערבלים 10 דקות עד לקבלת בצק דליל, חלק ואחיד. מכסים בניילון נצמד ונותנים לתפוח.
2 קוצצים נתח טונה דק עם סכין ומוסיפים שן שום, רבע פלפל חריף, מעט כוסברה, מלח ופלפל גרוס שחור.
3 עושים שיפודים מגבעולי שומר ומקבבים את תערובת הטונה האדומה עליהם. צורבים את השיפודים במחבת דקה מכל צד.
4 חותכים את הפלפלים לקוביות גסות. טוחנים במעבד מזון את הפלפלים לממרח. מעבירים למחבת עם שמן זית ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים מלח, פלפל וסוכר ומטגנים דקה נוספת. מורידים מהאש ושומרים בצד.
5 טוחנים את כל הפלפל החריף, הלימון ושמן הזית במעבד מזון לממרח גס. מתבלים במלח לפי הטעם.
6 מכינים מהבצק 3 פיתות ואופים 10 דקות ב-250 מעלות.
7 מניחים את הלחם בתחתית הצלחת, מורחים טחינה, את ממרח הפלפלים ומעל את הקבבים. מגשים את המנה עם החריף בצד.
מתכני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.