1 מעמידים סיר גדול עם מים להרתחה ומוסיפים מעט מלח. מוציאים מהכרוב את הגבעול הקשה בעזרת סכין טורנה (סכין קטנה). מכניסים את הכרוב לחליטה במים וכשהעלים מתחילים להיפרד מוציאים ומסדרים יפה על מגבת יבשה. ממשיכים בתהליך עד לקבלת 12 עלים גדולים שלמים ויבשים.
2 מכינים את המילוי: קוצצים את הכרוב שנשאר לחתיכות קטנות בגודל של חצי ס"מ. קוצצים את הבצלים לקוביות קטנות. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות של חצי ס"מ. מחממים מחבת עם שמן קנולה, מוסיפים את הכרוב ומטגנים על אש גבוהה לקבלת שיזוף יפה על גבול הקירמול, על מנת שהכרוב יוציא את הטעמים המתוקים שלו.
3 מחממים מחבת נוספת ומטגנים בשמן זית את הבצלים הקצוצים עד להזהבה וריכוך. מוסיפים את הבצל למחבת הכרוב, וכן את קוביות תפוח האדמה, 3 כפות סילאן ומבשלים על אש קטנה עד להתרככות תפוחי האדמה.
4 בינתיים במחבת שבה טיגנו את הבצל, מטגנים את הבשר הטחון בשמן קנולה (מקפידים שיהיה טיגון ולא בישול), מפזרים את הבשר היטב על המחבת שיהיו לו מגע ישיר עם המחבת ושלא יהיו גושים.
5 מוסיפים את הבשר המטוגן למחבת הכרוב, מוסיפים רוטב סויה לפי הטעם (זה בשימוש כתחליף למלח לא משתמשים במלח במנה זו). אפשר לתבל גם בפלפל שחור טחון לפי הטעם. טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים עוד כמה דקות יחד. כשהתבשיל מוכן, מסננים את התערובת ושומרים את מיצי הבישול בכלי (שישמש אותנו לרוטב בהמשך).
6 מסירים מהעלים את החלק הקשה מהמרכז בעזרת סכין, מסדרים על נייר אפייה שלושה עלים בצורת תלתן אך שהעלים יחפפו אחד על השני. מסדרים מן התערובת על שני העלים התחתונים בחלק התחתון של העלים ומתחילים לגלגל בעזרת נייר האפייה את עלי הכרוב. אוספים את הקצוות על מנת לסגור את הרול ובעזרת העלה העליון מגלגלים על הכיסוי ליצירת מראה חלק ושלם. חוזרים על הפעולה לקבלת 4 רולים. מניחים את הרולים בתבנית על גבי נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 לכשלושים דקות.
7 מוסיפים סילאן לנוזלים ששמרנו מקודם, ומערבבים. מברישים בעזרת מברשת את הרולים ברוטב כל כמה דקות בזמן שהם בתנור, על מנת שיקבלו זיגוג יפה ושזוף עד לסוף הצלייה בתנור.
8 מגישים בצלחת את הרול ומעטרים בעלי כוסברה קצוצים (אם אוהבים).
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> לכל מתכוני התכנית