1 מכינים את הסלמון: מערבבים את כל עשבי התיבול עם שמן הזית והלימון.
2 מסדרים את נתחי הסלמון בתבנית, יוצאים מעל את המרינדה, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לחצי שעה בחוץ (או שעה וחצי במקרר).
3 מכינים את המילוי: מחממים כף שמן זית במחבת. מוסיפים את הבצל והכרישה ומטגנים יחד כ-8 דקות תוך כדי ערבוב מעל להבה בינונית-גבוהה, עד לריכוך.
4 מוסיפים את התרד הסחוט ורבע כוס שמן זית. מערבבים היטב ומבשלים מעל להבה נמוכה 4 דקות. מוסיפים את השמיר, המלח והפלפל ומערבבים. מעבירים למקרר למשך חצי שעה. מוסיפים את הגבינות, פירורי הלחם והביצה ומערבבים שוב.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות.
6 מכינים את המאפים: מברישים את החמאה על דף פילו אחד ומעליו מניחים דף נוסף. מניחים חתיכת סלמון במרכז יחד עם רבע כוס מהמילוי שהכנו.
7 עוטפים את הפילו סביב הסלמון לקבלת חבילה קטנה ומברישים חמאה בנדיבות.
8 חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו, הסלמון והמילוי, ומסדרים את החבילות בתבנית עם נייר אפייה.
9 אופים כ-15-20 דקות עד להזהבה ומגישים מיד.
מתכוני התכנית מובאים כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.