1 הרוטב: פורסים את הכרישה לרצועות דקות. מקפיצים בסיר עם מעט שמן זית עד שהכרישה שחומה וכמעט נשרפת. מעבירים את הכרישה לסיר אחר ומכסים במי קרח.
2 מקפיצים את שני סוגי הפטריות במחבת נפרדת.
3 מוסיפים לסיר עם הכרישה את האנטרקוט, הגזר, השורשים והפטריות. מוסיפים כליטר מים ומבשלים על אש נמוכה עד להסמכה ועיבוי הנוזלים. מסננים.
4 מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל חומרי לבצק למשך 10 דקות.
5 מחלקים את הבצק לרבעים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של חצי שעה.
6 מכינים קרם פטריות: מזהיבים את הבצל הסגול במחבת. מוסיפים את הפורטובלו, השום, הרוזמרין, התימין ומעט מלח ופלפל. מקפיצים עד שהירקות מתרככים.
7 במקביל טוחנים במעבד המזון אגוזי קשיו למשך כ-5-7 דקות, עד לקבלת מרקם משחתי.
8 מכניסים את תערובת הפטריות ביחד עם כף קשיו טחון למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.
9 מוציאים את הבצק מקירור ומרדדים במכונת פסטה עד לרמה אחת לפני אחרונה. קורצים בקורצן עגול, מורחים מים בשוליים וצובטים את הקצוות של העיגול כך שייווצר ריבוע פתוח.
10 מכניסים את הכיסונים לסיר עם מי מלח רותחים ומבשלים כ-5 דקות. מוציאים בעדינות ומניחים בצד.
11 מלהיטים מחבת פסים וצולים את פטריות הפורטובלו השלמה כשתי דקות מכל צד. מניחים אותה בצלחת עמוקה כך שהקימור פונה כלפי מטה.
12 מכניסים את מילוי קרם הפטריות לשק זילוף ומזלפים בעדינות לתוך הכיסונים. מניחים את הכיסונים על הפטרייה הצלויה.
13 לפני ההגשה מוסיפים אספרסו לציר הכרישה (היחס צריך להיות 90 אחוז ציר ו-10 אחוז קפה) ומערבבים.
14 שופכים את ציר הכרישה מעל לכיסונים ולפטרייה, ומגישים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים