1 מכינים ציר בקר: שמים בסיר 200 גרם פילה בקר, בצל חתוך לרבעים, מעט ג'ינג'ר פרוס, פלפל חריף לפי הטעם, רבע ספל סויה, 2 שיני שום פרוסות, 4 פטריות שיטאקה ופלפל שחור, מכסים במים ומבשלים כ-20 דקות.
2 הפאד תאי: משרים את אטריות האורז במים קרים למשך 45 דקות.
3 משרים את מה שנותר מפילה הבקר (200 גרם) כרבע שעה ב-3/4 ספל סויה, קצת ג'ינג'ר, שן שום כתושה וכף פלפל גרוס. לאחר מכן מטגנים את הבשר מכל צדדיו למשך 5 דקות, מוציאים ושמים בצד.
4 ההקפצה: מחממים רבע ספל שמן ומטגנים בזהירות 3 שיני שום כתושות ומעט ג'ינג'ר קצוץ. מוסיפים פלפל חריף חתוך לקוביות קטנטנות, בצל חתוך גס ואת שני סוגי הפטריות.
5 ממשיכים לטגן ומוסיפים סויה, סוכר ו-3 מצקות מהציר שהכנו. מבשלים קצת ומוסיפים את האטריות. מערבבים עד שהכל מתאחד והאטריות רכות (אבל לא יותר מדי, הן עוד ימשיכו להתבשל עם הבשר). טועמים ובודקים אם חסר סויה או מלח.
6 פורסים את הבשר דק דק ומוסיפים לאטריות. מטגנים כמה דקות. מורידים מהאש ומוסיפים מיץ מלימון שלם.
7 מוסיפים את החביתה. קוצצים את הכוסברה והבזיליקום לפרוסות דקיקות ומוסיפים למנה יחד עם הבוטנים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!