1 קולים את זרעי הכוסברה במחבת יבשה וכותשים במכתש ועלי.
2 קולים את זרעי השומשום עד שהם משנים צבע לזהוב ומניחים בצד.
3 קוטמים את הבמיה ונזהרים לא לפצוע את הראש.
4 מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים מלח וזרעי כוסברה כתושים. מוסיפים את הבמיה ומטגנים עד שהיא רכה וזהובה.
5 מפרידים עלים מהנענע והכוסברה, חותכים את הבצל הירוק לאורך ושמים את כל העשבים במי קרח.
6 מרכיבים את הסלט: קורעים ביד את התאנים לרבעים ומעבירים לקערה. מוסיפים את הבמיה, העשבים והפלפל החריף ומתבלים בעוד קצת זרעי כוסברה, מלח ושמן זית.
7 מערבבים את מרכיבי הרוטב ושמים שתי כפות בתחתית קערת סלט. מפוררים פטה ועורמים עליה את הבמיה. מגישים מיד.