1 מורחים בנדיבות חמאה במחבת קטנה (בקוטר כ-15 ס"מ), שיכולה להיכנס לתנור. מפזרים את התפוחים וסוחטים מעליהם חצי לימון.
2 בקערה נפרדת מערבבים סוכר וקינמון ומפזרים מעל התפוחים. מעליהם מוסיפים את קוביות החמאה שנשארו משימון המחבת.
3 מעבדים במיקסר את הקמח, הביצים, השמנת החמוצה, אבקת האפייה והסוכר, עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים על התפוחים במחבת עד לכיסוי.
4 מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 45 דקות.
5 מקציפים את השמנת והסוכר, עד שהקצפת יציבה.
6 מערבבים בקערה נפרדת את קרם הערמונים והחלב לתערובת אחידה, ומוסיפים אותה לקצפת.
7 מעבירים לשק זילוף ומזלפים למחבת עם התפוחים האפויים. מפזרים מעל פקאנים מסוכרים קצוצים.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים