להכנת הבצק: 1 מכניסים למעבד מזון את הקמח, החמאה, אבקת הסוכר, המלח, הביצה והחלמונים. מעבדים עד לקבלת בצק. חשוב לא להפעיל את מעבד המזון לזמן ממושך כדי לא לפגוע בפריכות הבצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך שעה לפחות. 2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח עד שגודלו עולה על גודל התבנית. מעבירים לתבנית משומנת ומרפדים את התחתית והדפנות בבצק. מאחסנים במקרר עד לאפייה.
להכנת המילוי:
3 מטגנים קלות את התאנים והפקאנים בחמאה.
4 מערבבים את השמנת והביצים.
5 מסדרים את הבצק על תבנית פאי קטנה.
6 מניחים יפה את הפקאנים ואת התאנים.
7 מוספים את התערובת של השמנת והביצים לפאי ומכניסים לתנור.