1 סלט: חותכים את הלופה לרצועות ומשרים 10 דקות בלימון, שמן זית ומלח.
2 פסטו: מבשלים את קליפת הלופה 10 דקות ומסננים מנוזלים. כותשים במכתש ועלי נענע, זיתים וקליפת לופה, ומוסיפים שמן זית.
3 ריקוטה: מחממים חלב ומלח ל-85 מעלות, מכבים את האש ומוסיפים חומץ. מערבבים, שמים בבד סינון ומקררים חצי שעה.
4 דואה: קולים כל אחד מהמרכיבים בנפרד עם מלח, וכותשים הכל דק, לתערובת אחת.
5 מניחים בתחתית הצלחת ריקוטה ומוסיפים את הלופה בלי נוזלי הסלט. מניחים מעל כפית של הפסטו ושמן הפסטו, ומפזרים את הדואה מעל.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.