1 מערבבים בקערת המיקסר את כל המרכיבים ללחם ולשים 10 דקות. מניחים להתפחה 40 דקות במקום חמים. מעצבים רצועות דקות ומניחים להתפחה רבע שעה. אופים ב-200 מעלות עד הזהבה.
2 מכינים רוטב עגבניות: בסיר בינוני עמוק מטגנים בשמן הזית את העגבניות והשום כ-5 דקות. מוסיפים את הפלפלים החריפים ומטגנים כ-5 דקות נוספות.
3 מוסיפים ציר או מים ומבשלים 20 דקות על אש בינונית, עד שהצבע נעשה עז. מתבלים במלח ופלפל, וטוחנים במעבד מזון 5 דקות רצוף. מסננים ושומרים בצד.
4 סלט פלפלים: שורפים את הפלפלים באש גלויה, ומעבירים לקערה מכוסה בניילון נצמד. מקררים מעט, מקלפים, מוציאים את העוקץ והגרעינים וחותכים לרצועות דקות. מחממים שמן זית במחבת קטנה, מוסיפים את השום ורצועות הפלפלים, ממליחים ומבשלים מעט, עד להתרככות השום והפלפלים.
5 ממליחים את הדג ומניחים ל-15 דקות. מקמחים בקמח טפיוקה ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה. מוציאים מהשמן למסננת וממליחים מעט.
6 מערבבים את כל חומרי הרוטב, טועמים וממליחים במידת הצורך.
7 מרכיבים את המנה: מחממים את הרוטב ושמים אותו בתחתית צלחת מעט עמוקה. מעל, במרכז הצלחת, מסדרים גבעה קטנה של סלט הפלפלים, מעליו ערמה גבוהה של קוביות דג. בצד הצלחת מניחים תלולית קטנה של יוגורט כוסברה. מגישים עם לחם שטוח בצד.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.