המתכונים הכי טובים לשבועות
1 חותכים את הראש של הדלועים, מוציאים את הגרעינים ומנקים. מורחים בשמן זית, ממליחים, עוטפים בנייר כסף ומכנסים לתנור לגריל לחצי שעה עד שמתרככות.
2 מבשלים ארטישוק ירושלמי בסיר עם מים רותחים עד שמתרכך.
3 בסיר נוסף מטגנים שאלוט בחמאה עד להזהבה, מוסיפים את הארטישוק הירושלמי שהתרכך, מוצרלה וקשקבל. מוסיפים שמנת לבישול, מתבלים במלח, פלפל ותימין וטוחנים בבלנדר סטיק למשחה חלקה.
4 טועמים ומתקנים תיבול וממשיכים לבשל עד שמסמיך.
5 מערבבים בקערה קמח יוגורט ומלח, ולשים לבצק רטוב. עוטפים בבצק קוביית קממבר (כמו קובה) מצפים ומטגנים בשמן עמוק – הכדורם צריכים להיות פריכים מבחוץ ורכים מבפנים.
6 מוציאים את דלעת הערמונים מהתנור, יוצקים לתוכה את קרם הארטישוק והגבינות ומגישים לצד כדורי הבצק.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.