1 מתחילים בהכנת הטלה: מנקים חלק מרקמות שומן שעל הבשר ומתבלים אותו במלח ופלפל.
2 מחממים בסיר רחב את שמן הזית ומוסיפים את הבצל והגזר, הסלרי, הפטרוזיליה,עלי המרווה וענפי התימין.
3 צולים את כתף הכבש בסיר בשלמותה יחד עם ירקות השורש עד שהיא מזהיבה כל הצדדים. מוסיפים מים חמים עד לכיסוי יחד עם מלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים כ-40 דקות מוצאים את הבשר וירקות השורש מהסיר. שומרים את הנוזל שהפך לציר כבש.
4 מכינים את החיטה: משרים את החיטה לכמה דקות במים ושוטפים אותה.
5 בינתיים מביאים לרתיחה את מים יחד עם הבצל, עלי המרווה, התימין והמלח. כשהם רותחים, מוסיפים את החיטה ומבשלים עד שהחיטה רכה אבל לא מוכנה לגמרי.
6 מחלקים את החיטה לשתי מחבתות: אחת עם רסק עגבניות, חצי מכמות ציר כבש, מלח ופלפל ומבשלים עד שהחיטה מוכנה.
7 במחבת השניה, מבשלים את החיטה בחצי הכמות שנותרה של ציר הכבש ומוסיפים פיסטוק קלוי. מבשלים עד שהחיטה מוכנה.
8 מכינים את האגסים ותפוח האדמה: קולפים את האגסים ומרוקנים את התוכן שלהם. במחבת שמים סוכר ומבשלים עד שהוא נמס והופך לקרמל. מוסיפים חמאה, ממיסים אותה וצולים את האגסים בסירופ שנוצר עד שהם מזהיבים מעט. מוסיפים מים חמים לכיסוי, פלפל חריף ירוק, עלי מרווה, תימין ומלח. מוסיפים גם את תפוחי אדמה מקולפים ושלמים.
9 מחממים תנור ל-180 מעלות. כשהאגסים רכים, ממלאים אותן בחיטה מבושלת עם הפיסטוק ומכניסים גם קובית שוקולד קפואה לכל אחד מהם. מסדרים האגסים בתבנית, מפזרים על האגס חמאה וסוכר ומכניסים לצליה בתנור למשך 10 דקות.
10 פורסים את תפוחי האדמה ומחממים שמן במחבת. צולים את פרוסות תפוחי האדמה יחד עם ירקות השורש שהתבשלו עם הטלה עד להזהבה.
11 מרכיבים את המנה: שמים בצלחת ארוכה שכבה של חיטה עם רוטב עגבניות ו"משקיעים" בתוכה את ירקות השורש ותפוחי האדמה הצלויים.
12 מפזרים פיסטוק ומעל מסדרים שכבה של החיטה ללא רוטב העגבניות.
13 מעל מסדרים את כל הנתח של הטלה. ובצד שמים את האגסים המקורמלים.