1 מתחילים בעוגיות: במיקסר עם להב מאחדים את היבשים והבוטנים עם החמאה למרקם פירורי. מוסיפים את חלמון הביצה וממשיכים לערבב עד שהמסה הופכת לכדור. משטחים לדיסקית ומעבירים לקירור ל-20 דקות לפחות.
2 אחרי הקירור מרדדים לעלה בעובי חצי ס"מ, ומעבירים להקפאה ל-20 דקות לפחות. אחרי ההקפאה קורצים ברינג עוגיות, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים ב-180 מעלות עד להשחמה.
3 רוטב טופי: במחבת עם תחתית עבה מחממים באופן אחיד על אש בינונית את הסוכר ולא נוגעים בו. כשהסוכר מתחיל להתקרמל ולקבל מרקם נוזלי וענברי ניתן לנער מעט את המחבת, כדי ששאר הסוכר יתקרמל. כשנשאר ממש מעט סוכר מערבבים בכף עץ עד להמסה. מורידים מהאש ומוסיפים בהדרגה את השמנת והחמאה תוך כדי ערבוב תמידי. כשהרוטב אחיד מניחים לצינון עד למצב שאפשר למתוח אותו עם הידיים.
4 קרם חמאת בוטנים מסקרפונה: מקציפים את כל המרכיבים לקצף אחיד ויציב.
5 מפוררים במבה ומערבבים עם חופן בוטנים קצוצים.
6 ממיסים בבן מארי את שני סוגי השוקולד ומערבבים היטב.
7 מרכיבים: מצפים את העוגיות בטופי ומכניסים לרינג. בונים בתוך הרינג שכבות של עוגייה, קרם, תערובת בוטנים ובמבה. מקפיאים את הכל שעתיים לפחות.
8 לפני ההגשה שופכים מעל את השוקולד ומפזרים בוטנים קצוצים מעל.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.