1 מכינים את המרינדה: מערבבים את כל מצרכי הדג, חוץ מהדג. מוסיפים את הדג ומשרים כחצי שעה עד שעה, במקרר.
2 מכינים את הבצל המוחמץ: מבשלים בסיר קטן מים, חומץ וסוכר עד שכל הסוכר נמס. מקררים לגמרי ומוסיפים את פרוסות הבצל. משרים לכמה שעות.
3 מכינים את הפריקי: שוטפים את הפריקי ומשרים במים ל-20 דקות לפחות.
4 מחממים שמן בסיר בינוני ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים פלפל צ'ילי ומטגנים דקה נוספת.
5 מוסיפים את העגבניות עם הנוזלים שלהן ומערבבים. מבשלים כ-8 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.
6 מסננים את הפריקי ממי ההשריה ומוסיפים לסיר. מטגנים כמה דקות ומוסיפים את המים, המלח והפלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 30-35 דקות. מדי פעם בודקים אם צריך להוסיף נוזלים.
7 מכינים את הצזיקי: מערבבים את כל המרכיבים וממתינים כמה דקות לספיגת הטעמים.
8 מחממים תנור לחום המקסימלי.
9 מוציאים את הדג מהמשרה ומתבלים אותו עם מלח גס משני הצדדים. מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה כשהעור כלפי מעלה. אופים 9-10 דקות (תלוי בעובי הדג). מפרקים את הדג המוכן לחתיכות בגודל ביס.
10 מחממים מחבת פסים ללא שמן. מתבלים את פרוסות העגבניה בשמן זית, מלח גס ופלפל גרוס. צולים את פרוסות העגבניה לקבלת צריכה של פסים. נזהרים לא לשרוף אותו.
11 קולים במחבת את הצנוברים עד שהם זהובים.
12 מרכיבים את המנה: מניחים בפיתה פרוסה של עגבניה צלויה, כמה חתיכות של דג, מעט פריקי חם, כמה טבעות בצל מוחמץ, פרוסות צנונית, צנוברים וכמה עלי כוסברה. מגישים עם צזיקי בצד.