1 מכינים את ציר הדגים: בסיר לחץ, שמים את הלוקוס, הסרדינים, העגבנייה, הגזר והבצל. מוסיפים מים עד לכיסוי. מבשלים חצי שעה (אפשר גם כשעה בסיר רגיל). מסננים ומחזירים את הציר הנקי לסיר.
2 בינתיים מכינים את האורז: בסיר בינוני מחממים את שמן הקוקוס יחד עם האורז. כשהוא חם, מוסיפים את המים, חלב הקוקוס והמלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-18 דקות בלי לפתוח את הסיר. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור לעוד 5 דקות.
3 מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל, עלי הכפיר ליים, הלמון גראס, הגלנגל, הקארי, הבזיליקום, רוטב הדגים, הצ'ילי, הפטריות, ושיני השום. מקפיצים הכל כ-5 דקות, ומוסיפים לציר הנקי בסיר.
4 מחממים מחדש את המרק ומגישים אותו עם האורז בצד ועם רבעי ליים.
המתכונים מופיעים כפי שהובאו לנו על ידי המתמודדים.