1 במחבת עם שמן זית מטגנים בשר טחון עד שכל הנוזלים מתאדים.
2 בסיר שטוח מטגנים בשמן זית בצל ושום קצוצים. מוסיפים גזר, כרשה, סלרי, עגבנייה, רסק עגבניות ואורז. מוסיפים ציר עוף ומבשלים עד אידוי כל הנוזלים.
3 בעזרת סכין מחלצים את הליבה של ראש כרוב שלם. מרתיחים מים בסיר וחולטים את הכרוב ללא הליבה, עד שהעלים נפרדים ונעשים רכים.
4 מאחדים את תערובות הבשר עם תערובת האורז ומתבלים. מוסיפים את הירוקים הקצוצים, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול.
5 בסיר מבשלים את הרוטב: שמן זית, רסק עגבניות, עגבניות קצוצות, מלח, פלפל, פפריקה ושיני שום שלמות. מוסיפים 2 כפות שמיר קצוץ וציר עוף ומביאים לרתיחה.
6 מגלגלים את הכרוב: מסירים את עמוד השדרה של עלה הכרוב כדי שיהיה קל לגלגל אותו ומניחים כף מהמילוי. מקפלים את הצדדים ומגלגלים בהידוק מושלם. מגלגלים כך את כל עלי הכרוב.
7 בתחתית סיר סוטז' (סיר נמוך ורחב) מניחים עלי כרוב לא ממולאים. מעל מסדרים בצפיפות את הכרוב המגולגל ושופכים את הרוטב. מבשלים על אש בינונית 20-15 דקות ומכניסים לתנור על טורבו לעוד 20-15 דקות. חשוב לבדוק שיש מספיק נוזלים ואם צריך מוסיפים מעט מים.
8 מכינים מטבל: מערבבים שמנת חמוצה עם יוגורט, שמיר, שום, ליים ומעט מלח ופלפל. מגישים ליד הכרוב.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.