הבצק:
1 מערבבים במעבד מזון קמח, חמאה ואבקת סוכר. מעבדים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את השמנת ומעבדים עד שהבצק מתחיל להתאחד.
2 מעבירים למשטח מקומח ומעבדים רק עד שהבצק מתחיל להתאחד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
3 מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 28 ס"מ ומעבירים לתבנית שתחתיתה מרופדת בניר אפיה. מהדקים בעדינות, מחוררים את הבצק עם סכין או מזלג ומחזירים למקפיא ל-20 דקות.
4 אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות "אפיה עיוורת" למשך 10 דקות ואח"כ אפיה רגילה לעוד 10 דקות. מצננים. מנמיכים את הטמפרטורה ל165 מעלות.
המילוי:
1 ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל או בבן מארי.
2 מקציפים את הביצים, החלמונים והסוכר לקצף יציב ותפוח.
3 מקפלים פנימה בעדינות את תערובת השוקולד.
4 מעבירים את התערובת לבצק, אופים 10 דקות (המילוי יהיה מעט רוטט) ומצננים.
5 מגישים עם קצפת או גלידת וניל.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות):
אנרגיה |
1417 קלוריות |
חלבונים |
15 גרם |
פחמימות |
113 גרם |
שומנים |
100 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית השביעית- חלק ב' של העונה החדשה