1 הסחוג: משרים את פלפלים היבשים החריפים במים לשעתיים. שופכים את המים וטוחנים את הפלפלים עם שום, שמן, מלח וכמון לפי הטעם.
2 חותכים את המעטפת של הלב ומטגנים במעט שמן. צורבים קלות את כבדי העוף.
3 פותחים את הטחול באמצע, ממליחים ומורחים שכבה של סחוג. מפזרים לאורך הטחול את הפטרוזיליה והכוסברה ואת שיני השום.
4 מפזרים את מעטפת הלב שטוגנה, את כבדי העוף, טחול העוף ורצועות כבד האווז. מתבלים בכמון ומתחילים לתפוס את הטחול.
5 מחממים תנור ל-220 מעלות בטורבו.
6 מכניסים את הטחול הממולא לשקית קוקי וצולים בתנור החם עד שמוכן. מצננים.
7 פורסים את הטחול הממולא בעזרת סכין חדה וצורבים במחבת את הפרוסות משני הצדדים.
8 הלחם: מערבבים את כל המרכיבים למעט המלח ומוסיפים מים פושרים לפי הצורך. לשים כ-10 דקות, ובמהלכן מוסיפים את המלח. מתפיחים 30-45 דקות.
9 מחלקים את הבצק לכדורים ומשטחים. מכינים מהכדורים פיתות בסיר גריל חשמלי.
10 מגישים את פרוסות הטחול הממולא בתוך הפיתות.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.