1 הקבב: טוחנים את שני סוגי הבשר והשומן פעמיים.
2 מטגנים בצל עד השחמה ומוסיפים לבשר. מתבלים ומוסיפים את השום, הכוסברה, הפיסטוקים והתמר.
3 לשים את העיסה עד לקבלת אמולסיה ומכניסים למקרר לחצי שעה.
4 החצילים: פורסים את החציל לעובי של עד 2 מ"מ, ממליחים ומחכים רבע שעה. מנקזים את הנוזלים.
5 טובלים את פרוסות החציל בביצה ואז פירורי לחם ומטגנים בשמן זית.
6 צולים את הפלפלים על גחלים או להבה ומכניסים לשקית ניילון לרבע שעה. מוציאים, מקלפים וחותכים לרצועות.
7 מוסיפים שום קלוי ושמיר ומתבלים בשמן זית, חומץ, מלח ופלפל שחור.
8 העמבה: מחממים בסיר קטן מים, גזר, שום ופלפל חריף. כשרותח מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהגזר רך. מוסיפים חומץ, סוכר ואבקת עמבה ומבשלים 10 דקות נוספות. מוסיפים את הסולת והמלח ומצמצמים עד לקבלת משחה סמיכה. מצננים רבע שעה ומכניסים למקרר.
9 לפני ההגשה מטגנים את הקבב במחבת פסים או צולים על פחמים.
10 הרכבת המנה: מניחים כף של סלט פלפלים, עליו פרוסת חציל וקציצת קבב, וסוגרים בעוד פרוסת חציל. ממשיכים כך עם כל הכמות. מגישים לצד העמבה.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.