דושפרה בוכרי על מצע צזיקי יווניקחו כיסונים בוכריים ממולאים בבשר, הגישו אותם עם רוטב צזיקי יווני - וקיבלתם מנה מושלמת שהיא שילוב מזרח תיכוני שרק ב"מאסטר שף" יכולים להמציא. בר איילון ואדי בבייב, תמשיכו בדיוק ככה!
בר אילון | אדי בבייב
| מאסטר שף
| פורסם 27/12/17 16:10
צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף
|
המצרכים (5 מנות):לבצק:
למלית:
לצזיקי:
לציר:
לצ'יפס הקישואים ולהגשה:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר את הקמח, הביצים, המלח והמים ולשים במהירות נמוכה כ-5 דקות. מכסים את הבצק ומניחים בצד לחצי שעה לפחות. 2 מכינים את המלית: מערבבים את הבשר טחון עם המלח, הפלפל והבצל קצוץ. 3 מכינים את הכיסונים: לאחר שהבצק התקרר, מרדדים אותו לעלה דק במכונת פסטה או במערוך. 4 חותכים את עלה הבצק לריבועים באורך ורוחב של כ-4 ס''מ. במרכז כל ריבוע מניחים כפית מהמלית ומקפלים את הריבוע באלכסון למשולש. מצמידים את 2 קצות המשולש זה לזה, ומעליהם סוגרים עם הקצה השלישי, לצורה שדומה לטורטליני. 5 מכינים את הצזיקי: חותכים דק את המלפפון, השמיר, השום, הפלפל הירוק והנענע ומערבבים את היוגורט עם הקרם פרש. מערבבים את כל המרכיבים יחד ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. 6 מכינים את הציר לדושפרה: מחממים שמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל והעגבנייה ומטגנים כמה דקות. מוסיפים את ציר הבקר ומתבלים במלח, פלפל וצ'ילי מתוק יבש. מוסיפים את גרגירי החומוס ומביאים לרתיחה. >> לכל המתכונים מפרק חשיפת הנבחרת 7 מכניסים את הכיסונים לציר, מבשלים כ-2 דקות ומוציאים. 8 מכינים את צ'יפס הקישוא: מחממים תנור ל-180 מעלות. פורסים את הקישוא לפרוסות דקות מאוד. מערבבים עם מעט מלח ומשרים לכמה דקות. מנגבים בנייר מגבת את הנוזלים והמלח. 9 מערבבים בקערה נפרדת את השמן, הקמח, השום, המלח והסוכר. מורחים עם מברשת מהתערובת על כל צד של הקישואים ואופים בתנור עד השחמה משני הצדדים (הופכים את פרוסות הקישואים באמצע האפייה). 10 מרכיבים את המנה: מוזגים את הצזיקי על צלחת, ומסדרים את כיסוני הדושפרה ואת צ'יפס הקישואים. מוסיפים מעט גרגירי חומוס מהציר ומזלפים מעט שמן זית. מקשטים עם תפרחות שמיר, סומאק ופלפל שחור. |