גיוזה פרגית של ישראל אהרונימהרגע בו צפינו בו לראשונה בעונה החדשה של "מאסטר שף", חיכינו ליום בו אהרוני ישתף אותנו במתכון מסעיר. לשמחתנו, חלק ניכר ממשימת הכיסונים הייתה מנת הגיוזה הנהדרת שלו, ועכשיו גם לכם יש את המתכון
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
|
המצרכים (4 מנות):לבצק:
למילוי:
לרוטב:
לטיגון:
אופן ההכנה:1 שמים בקערת המיקסר את הקמח, מלח, הביצה ואת רוב המים. מערבבים ולשים כמה דקות (אם צריך מוסיפים את יתרת המים. הבצק צריך להיות חלק, די קשה ולגמרי נוח לעבודה). מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי לשעה. 2 מערבבים את כל מצרכי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומניחים לה לעמוד 10 דקות לפחות לספיגת טעמים. 3 מרדדים את הבצק במכונת פסטה או במערוך על משטח מקומח מעט עד לקבלת עלה דק. קורצים מהבצק עיגולים בעזרת חותכן עוגיות בקוטר של כ-10 ס"מ. משך כל זמן ההכנה, שומרים את עיגולי הבצק כשהם מונחים על נייר אפיה ומכוסים במגבת לחה. 4 מניחים במרכז כל עיגול כף מהמילוי. מרימים את שולי הבצק משני צדדיו אל מעל למילוי, מהדקים היטב וצובטים לשוליים מסולסלים. >> לכל מתכוני השופטים מהפרק האחרון של "מאסטר שף" 5 מניחים את הכיסונים בכלי אידוי , מכסים ומבשלים על אדים כ-12 דקות. 6 מכינים את הרוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב יחד בקערת הגשה ומניחים בצד. 7 אחרי האידוי מניחים את הכיסונים עם החלק השטוח על מחבת טפלון מרוחה במעט שמן רגיל ומטגנים עד שהחלק התחתון שחום. 8 מערבבים את הקמח והמים עד לקבלת תערובת אחידה. 9 יוצקים על המחבת שכבה דקה מהבלילה ונותנים לה להיטגן כ-3-4 דקות עד שהתחתית הופכת פריכה, נפרדת מהמחבת ומחברת את כל הכיסונים יחד (בהגשה צריך להפוך את המחבת על גבי צלחת ולהניח כשהבצק החרוך כלפי מעלה). * מגישים לצד קערת הרוטב לטבילה. |