1 מכינים את עלי הבריק: טוחנים את כל מצרכי הבצק בבלנדר מוט לקבלת בלילה חלקה. מניחים בצד לחצי שעה.
2 מחממים מחבת טפלון יבשה ובעזרת מברשת מורחים שכבה דקה של הבלילה באופן אחיד על כל המחבת. משתדלים למרוח במהירות.
3 אחרי כ-30 שניות הקצוות של עלה הבצק מתחילות להפרד מהמחבת ומורידים בזהירות את עלה הבצק. שומרים בצד וממשיכים ליצור באותה שיטה עלי בצק נוספים.
4 מכינים את הסלט: מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומניחים ל-10 דקות לספיגת טעמים.
5 מכינים את הטחינה: מערבבים את כל המרכיבים לטחינה חלקה.
6 מחממים במחבת את כוס השמן.
7 שוברים ביצה אחת תוך כוס ומקפידים שהחלמון יישאר שלם.
8 כשהשמן חם, מניחים עלה בריק בתוכו כשרק חצי ממנו שקוע בשמן, במהירות שופכים לתוכו את הביצה ומכסים עם חצי העלה שמחוץ לשמן. כשהבצק מזהיב הופכים אותו ומטגנים גם את הצד השני להזהבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
9 חוזרים על שלבים 7-8 עם הביצים הנוספות ליצירת 4 בריקים.
10 מרכיבים את הפיתה: מורחים בתוכה טחינה, ממלאים שליש ממנה בסלט (ללא הנוזלים שלו), מקפלים בזהירות את הבריק ל-3 ומכניסים לפיתה כשהחלק עם הביצה בולט החוצה. מוסיפים עוד קצת סלט ומגישים מיד.