קוסקוס עם פרנה מרוקאית, טבולה וחציל קלויקבלו חגיגת קוסקוס שלמה וקצת אחרת: לחם פרנה טרי לצד סלט טבולה מרענן, טחינה ביתית לימונית וחציל קלוי שהולך נהדר עם כל הטוב הזה
איה קרמרמן
| מאסטר שף VIP
| פורסם 23/02/15 16:22
צילום: קשת, מאסטר שף VIP
|
המצרכים :לפרנה:
לטחינה:
לטבולה:
אופן ההכנה:1 הפרנה: מערבב את כל המרכיבים מלבד הביצה עם הרבה מים פושרים עד לקבלת בצק דביק. מוסיפים פנימה ביצה, מערבבים ומניחים בצד לתפיחה של 30 דקות. 2 בעזרת מים פותחים את הבצק, לשים שוב ומחזירים להתפחה נוספת. מרטיבים את הידיים ובוצעים חתיכות לפי גודל הפרנה הרצויה. מניחים על שיש מקומח היטב, הופכים את העיגול כך שיהיה מקומח משני הצדדים. 3 מניחים את הפרנות על תבנית תנור עם נייר אפייה מקומח ולוחצים על הבצק בעדינות. משטחים אותו ומקמחים. 4 מחממים תנור ל-250 מעלות טורבו. מתפיחים בפעם השלישית. מניחים מגבת מעל הבצק עד שהוא מתחיל לעלות. מכניסים לתנור ל-6-8 דקות עד שהפרנה עולה ומקבלת צבע זהוב. 5 הטחינה: מערבבים יחד טחינה, מים, לימון ומלח. 6 הטבולה: בקערה מערבבים יחד את כל המרכיבים. 7 החציל: שורפים את החציל היישר על הכיריים עד לקלייה מלאה. 8 ההגשה: חוצים את הפרנה לאורכה, ממלאים בסלט הטבולה ומוסיפים את החציל ומזלפים מהטחינה. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים. |