קובה ברוטב עגבניות ודלעתקובה בורגול וסולת במילוי בשר טחון ופטרוזיליה, עם רוטב כתום בניחוחות פפריקה וכורכום
דנה שרון
| מאסטר שף
| פורסם 27/04/12 10:51
|
המצרכים (6 מנות):לבצק:
למלית:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 משרים את הבורגול בקערה עם מים למשך 20 דקות. 2 בינתיים מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל להזהבה. 3 מוסיפים את הבשר וכשהוא משחים מוסיפים תבלינים ופטרוזיליה. כשהבשר מבושל מכבים את האש ומניחים בצד. 4 מסננים את הבורגול מהמים ומניחים בקערה יחד עם הסולת והמלח. את המים מוסיפים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק לא יבש מדי ולא רטוב מדי. אם הבצק יבש אפשר להוסיף עוד קצת מים. מניחים את הבצק בצד למשך 10 דקות. 5 להכנת הרוטב: מטגנים בצל במעט שמן עד להזהבה ומוסיפים את השום. 6 אחרי דקה של טיגון מוסיפים מים, רסק עגבניות ותבלינים ומביאים לרתיחה. מכבים את הלהבה עד להכנסת הקובות. 7 מרתיחים סיר עם הרבה מים, לוקחים חתיכות בצק, פותחים ביד לפיתה קטנה ומניחים באמצע את המילוי, סוגרים ומגלגלים לקובה. 8 שולקים את הקובות במים הרותחים שלוש-ארבע דקות ומעבירים לסיר עם הרוטב יחד עם קוביות הדלעת. 9 מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה ללהבה בינונית. מבשלים כחצי שעה עד שהקובות רכות וכתומות. 10 לוקחים מעט מין הרוטב לקערה קטנה ומערבבים לתוכו קורנפלור עד שאין גושים. מחזירים את הרוטב עם הקורנפלור לסיר יחד עם הלימון והכרפס (סלרי). מערבבים ומבשלים עוד חמש דקות. 11 להגשה: מניחים בצלחת עמוקה 2-3 קובות, קוביות דלעת והרבה רוטב. אפשר לקשט בעלי פטרוזיליה ולהגיש עם רבע לימון. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!>> לכל מתכוני התוכנית השלישית של מאסטר שף ילדים |