קראביז' עם נאטףעוגיות סולת מפנקות במיוחד עם ניחוח עדין של מי ורדים, מילוי וגם ציפוי של פיסטוקים טחונים וקציפת קפה עדינה עם טיפה לימון ושוט אספרסו. הליווי המשולם לכוס קפה על המרפסת
סופי פורת
| מאסטר שף
| פורסם 22/11/16 11:48
צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף
|
המצרכים :
למילוי וציפוי:
לקציפת הקפה:
אופן ההכנה:1 מערבבים במיקסר סולת, קמח, חמאה מומסת, שמן, סוכר, שמרים ומי ורדים, עד לקבלת בצק אחיד. מניחים בצד. 2 הציפוי: קולים פיסטוקים בתנור שחומם ל-180 מעלות עד להזהבה, וטוחנים. 3 מוסיפים לשלושת רבעי מתערובת הפיסטוקים מעט סוכר ומי ורדים. את שאר התערובת משאירים בצד. 4 יוצרים מהבצק כדורים שווים בגודלם וממלאים במילוי הפיסטוק במי הורדים. 5 אופים את העוגיות ב-180 מעלות למשך 15 דקות, עד להזהבה. 6 מקציפים במיקסר את החלבונים וסוכר הווניל. 7 מוסיפים לסירופ מיץ לימון, ומבשלים עוד 5 דקות. 8 מכניסים את סירופ הסוכר בזרם דק ובאטיות רבה לקציפת החלבונים תוך כדי ערבוב במיקסר. 9 מחלקים את הקציפה לשתי קערות, ולאחת מהן מוסיפים את האספרסו. 10 טובלים כל עוגייה עד אמצעה בקציפה הלבנה, ומכסים בפיסטוק הטחון שהשארנו בצד. 11 מגישים את קציפת הקפה בכלי קטן לצד העוגיות. * לקישוט אפשר לפזר מעט פיסטוק טחון על הצלחת, כמה יחידות של פטל ועלי נענע. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.
לכל אוהבי הקפה ההרפתקנים - נספרסו השיקה עכשיו מהדורה מוגבלת של תערובות קפה בטעמי עוגות וינאיות. |