1 לבצק: מוציאים את הזרעים ממקל הוניל. מערבבים את כל החומרים לבצק ביחד עם הזרעים בקערת מיקסר עם וו גיטרה, עד קבלת תערובת אחידה.עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.
2 מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ. משמנים 2 תבניות טארט בקוטר 12 ס"מ עם מעט חמאה וקמח. מרפדים את התבנית עם הבצק ומחוררים עם מזלג. שומרים את התבנית בקירור עד שאר המרכיבים מוכנים לאפייה.
3 לפירות: קולפים חצי מהאפרסקים ואת החצי השני משאירים אם הקליפה. חותכים את כל האפרסקים לפלחים. מעסים את הפירות עם מקל הווניל בו נעשה שימוש לבצק.
4 לקרם שקדים: מערבבים את כל המצרכים לקרם השקדים לתערובת אחידה.
5 אפייה: מוסיפים לכל תבנית עם בצק 2-3 כפות של קרם השקדים – עובי הקרם במאפה צריך להיות דק. מסדרים את הפלחים כמניפה ומעמידים 5-7 פלחים עם השפיץ למעלה. אופים 35 דקות בתחתית התנור בחום של 170 מעלות. מומלץ לשים נייר אפייה מעל הפאי בכדי שהקצוות של הפירות לא יישרפו. בתום האפייה מוציאים מהתנור ונותנים לטארטים להתקרר לחלוטין.
6 להכנת הסירופ: חותכים את התותים לרבעים. יוצקים את הסוכר למחבת, שמים מעל להבה בינונית וממיסים בלי לערבב (אפשר להזיז את המחבת מצד לצד).מוסיפים את המים פנימה בעדינות. מוסיפים את התותים, מקל הוניל ואת הנענע. מבשלים על להבה נמוכה 7 דקות, עד שהתותים התרככו והתקבל סירופ סמיך.
7 שמים את הטארטים על צלחות הגשה יפות. לוקחים תות מהסירופ, חותכים לקוביות ומניחים על הטארט. זורים מעל גם פיסטוקים. מגישים את המנה עם הסירופ בצד ומקשטים עם עלי נענע.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.