1 אם הסרטנים והשרימפס שלמים – מפרקים אותם ומעבירים את בשרם לקערה (מסרטן יש לפרק את השריון וצבתות, לשבור צבתות לשניים, לשבור את הסרטן לשניים ולהוציא את בשר). מוסיפים לקערה נתח קטן של דג מוסר ונתח קטן של דג לוקוס.
2 שמים בסיר שמיר, פטרוזיליה, תימין, שורש סלרי, שום, כרישה וגזר ומוסיפים את ראשי ואדרות הדגים, השריונות, הצבתות והראשים של השרימפס. מוסיפים את היין הלבן, מוסיפים מים עד כיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים 30-45 דקות.
3 המילוי: קוצצים דק את תערובת הדגים, השרימפס והסרטנים יחד עם זיתים, צלפים, צימוקים, ליים, מעט מלח, תימין, נענע וכפית רוטב חריף.
4 שמן מתובל: מחממים בסיר כוס שמן עם זעפרן, פלפל אדום ואנאטו.
5 מכינים את הבצק של ההאיאקא: מערבים היטב את הציר, השמן והקמח.
6 פותחים עלה בננה ומשמנים מעט בשמן המתובל. מניחים כדור מהבצק ומשטחים בעזרת צלחת. מניחים כף גדושה מהמילוי ומקפלים את העלה עם המילוי בפנים. לוקחים עוד עלה ומקפלים שכבה נוספת. קושרים בחבל ומעבירים לסלסילת אידוי.
7 מסננים את המרק פעמיים ומאדים את ההאיאקאס מעליו 30-45 דקות.
8 הקציפה: מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. מקציפים את החלבונים לקצף לבן, מוסיפים מיץ לימון וממשיכים להקציף. מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף. ממשיכים לערבב או להקציף ותוך כדי מוסיפים פנימה 2 מצקות מהמרק בהדרגה.
9 מערבבים את המרק ושופכים למרכזו – תוך כדי ערבוב – את קציפת הלימון והביצים.
10 מוציאים את האיאקא מעלה הבננה ומגישים בתוך המרק.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.