1 חותכים את החציל לטבעות עבות ומורידים את הקליפה. יוצרים גומה בכל חתיכה, מפזרים מלח מעל החציל ומניחים בצד על נייר סופג ל-20 דקות ייבוש.
2 חותכים לקוביות קטנות את הפלפל החריף, השום והבצל הירוק, ומערבבים אותם יחד על משטח העבודה.
3 סופגים עם נייר סופג את הנוזלים מהחציל. מניחים בתוך גומה אחת כפית וחצי מתערובת הפלפל, השום והבצל הירוק, ומתבלים במלח, פלפל, פפריקה חריפה, צילי ומעט בהרט. מעל התערובת, בתוך הגומה, שוברים ביצה.
4 מכסים את הביצה בטבעת חציל נוספת, והגומה מעליה. נועצים קיסמים כדי להדק את החיבור בין טבעות החציל, ומורחים את הביצה שנשפכה מכל הצדדים.
5 מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם מניחים את החציל בתוך הסיר, מטגנים 4-2 דקות ומוציאים כשהחציל חום, אבל לא שחור. מניחים על נייר סופג, מפזרים מעט מלח ונותנים לחציל לנוח.
6 מכינים טחינה עם מים, הרבה לימון, מלח ושום. קוצצים פטרוזיליה ומערבבים בטחינה.
7 קוצצים עגבנייה לקוביות קטנות ומפזרים על צלחת. שופכים פס של טחינה מעל העגבניות ומניחים את החצילים מעל. אפשר לקשט במעט פטרוזיליה קצוצה ובצל ירוק מעל.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.