1 מחממים היטב מחבת ומקפיצים עליו את כוכבי האניס, גרגרי הכוסברה וגבעול עשב הלימון.
2 במחבת נוספת מוסיפים את חלב הקוקוס והתבלינים שהקפצנו, זורקים פנימה את החסילונים וחצאי עגבניות שרי ומבשלים יחד כ-3-4 דקות.
3 מורידים מהאש ומוסיפים מיץ מליים שלם, מלח ופלפל.
4 להכנת הפירה: מבשלים היטב את תפוחי האדמה ומרסקים אותם בממחה עם חצי כפית שמן שקדים, חמאה ומעט חלב.
5 להכנת הסלט: קולפים את המנגו והקולרבי, חותכים לרצועות דקות וארוכות ומניחים בקערת ערבוב עם בצלי שאלוט פרוסים דק, העלים ומספר חתיכות קטנות של פלפל אדום חריף (לפי הטעם).
6 קוטמים את בסיסו הקשה של עשב הלימון וקוצצים את חלקו הצעיר הרך דק דק, עד כדי אבקה, ומוסיפים לקערת הסלט.
7 בקערית נפרדת מערבבים את חומרי הרוטב, שופכים מעל לסלט ומערבבים.
8 להגשה: בונים עיגול או אליפסה של פירה במרכז צלחת ההגשה עליו מפזרים את שבבי השקדים הלבנים. מניחים את החסילונים מעל, עם הרוטב והתבלינים, כך שיציפו את צלחת ההגשה.
9 מפזרים מעל כוסברה טריה וגרידת קליפה של ליים.
10 בקערית נוספת מניחים את סלט המנגו ומעליו מפזרים את הבוטנים הקצוצים.