1 מערבבים את כל החומרים במחבת קטנה עד להמסה. 2. מניחים בצד להתקרר, לפחות חצי שעה. 3. אחרי שהרוטב התקרר לגמרי שופכים פנימה תוך כדי ערבוב (עדיף בבלנדר מוט) 1/3כוס שמן השומשום. למי שאוהב מעם חריפות מומלץ להוסיף מעט צ'ילי טרי. מערבבים היטב עד שהשמן נבלע היטב עם שאר המרכיבים והרוטב מקבל מרקם סמיך . 4. שופכים את הרוטב מעל כל הירקות בסמוך להגשה. ניתן לקשט עם מעט שומשום שחור. 5. מתחילים להכין את המילוי הרצוי.
למילוי העוף 1 מטגנים את הג'ינג'ר והשום בשמן השומשום ומוסיפים את העוף תוך כדי ערבוב מתמיד, ליצירת "פירורים". 2. מורידים מהאש ומוסיפים את הסויה, הבצל הירוק, הפלפל והמלח, טועמים לתיקון. 3. מוסיפים את קמח הטפיוקה מערבבים ושומרים בצד. ממשיכים להכנת הבצק.
למילוי השרימפס 1 קוצצים את השרימפס ומערבבים יחד עם שאר המרכיבים בקערה, מניחים בצד, ממשיכים להכנת הבצק. הכנת הבצק 1. מערבבים את חומרי הבצק בסיר קטן 2. מבשלים על אש נמוכה תוך כדי עירבוב מתמיד בכף מעץ עד שהבצק יקבל מקרם אחיד. יש לשים לב שהבצק לא יישרף ולא יתאדו ממנו יותר מידי מים, הוא צריך להגיע למרקם מאוד נעים ויפה. 3. יוצרים מהבצק כדור ושומרים אותו בצד מכוסה במגבת רטובה. חייבים לעבוד עם הבצק הזה שהוא חמים ולא קר! 4. יוצרים כדור קטן בגוזל גולה גדולה ומשטחים אותו בכף היד לעיגול כמה שיותר דק. 5. לוקחים כף מהמילוי, תלוי בגודל העיגול שנוצר, מניחים במרכז וסוגרים את הקצוות ליצירת חצי ירח. במידה והבצק נדבק לידיים ניתן לקמח מעט עם קמט הטפיוקה. 6. מאדים את הכיסונים בסיר אידוי אותו נניח מעל סיר עם מים רותחים. במים ניתן לשים מעט סויה וגינג'ר, בתוך הסיר ממולץ לשים שכבה של עלי כרוב לבן כדי שהכיסונים לא יידבקו לסיר. 7. את הכיסונים מאדים כ-20 דקות , עד שהבק ייראה מוצק ויציב יותר. 8. ניתן לטגן מעט את הדים סאם לפני ההגשה, זה מעניק להם מרקם קריספי מבחוץ. עם טיפה של שמן צמחי במחבת טפלון מחממים ומטגנים את הכיסונים מכל צד כחצי דקה עד להזהבה. 9. מכינים את רוטב הדים סאם: מערבבים את כל החומרים יחד עד להמסה של הסוכר ומגישים בקערה נפרדת בצד, למי שרוצה לטבול את הדים סאם.