1 שוטפים היטב את האורז הארוך ומשרים במים לשעה.
2 מחממים שמן בסיר ומוסיפים שומן כבש. משחימים.
3 מטגנים על אש גבוהה את קוביות הבשר עד להשחמה, ומוציאים.
4 מטגנים את הבצל להזהבה.
5 מטגנים חצי מהגזר להזהבה.
6 מחזירים את הבשר לסיר יחד עם הבצל והגזר המטוגנים ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים.
7 מתבלים ומבשלים על אש נמוכה בין שעה לשעה וחצי, עד שהבשר רך.
8 מוסיפים לסיר את רצועות הגזר שנשארו, ועליהן מניחים ראש שום ושני פלפלי צ'ילי שלמים.
9 שוטפים אורז עגול, מערבבים אותו עם האורז הארוך ומוסיפים לסיר.
10 מכסים במים עד 2 ס"מ מעל האורז, מביאים לרתיחה ומניחים למים להתאדות.
11 יוצרים ארובות בתוך האורז, מכסים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה 15-20 דקות.
12 מכבים את האש ומניחים לעוד 15-20 דקות.
* כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.