1 מבשלים את הפולנטה במים רותחים עם המלח והשמן עד שהיא נהיית נוחה לעבודה ואפשר להוציא אותה מהסיר. מצננים ומערבבים כ-5 דקות (אם משתמשים ב-Harina Pan יש להשתמש ב-200 מ"ל מים פושרים ולהמשיך כמו עם הפולנטה).
2 מבשלים את כל חומרי הציר עד שהעוף רך, כ-10-15 דקות, ומצננים את העוף. כאשר העוף קר מפוררים אותו לחוטים וקוצצים את הירקות.
3 המילוי: מטגנים את הבצל, השום, הפרסה והבצל הירוק עד שיזהיבו ומוסיפים את הפלפלים. מטגנים עוד קצת ומוסיפים את העוף ואת שאר מרכיבי המילוי. מבשלים כ-15 דקות ומצננים (לא אמורים להישאר הרבה נוזלים).
4 מחלקים את הפולנטה לארבעה כדורים. לוקחים חצי נייר אפייה ומורחים אותו בקצת שמן. מניחים באמצעו כדור פולנטה אחד ומשטחים בידיים קצת רטובות לעיגול שטוח. ממשיכים כך עם כל הכדורים.
5 באמצע כל עיגול מניחים כף גדושה מתערובת העוף. משטחים קצת (חייבים להישאר שוליים רחבים) ושמים מלמעלה 2 זיתים, 4 צלפים, 5 צימוקים וקצת מהבצל.
6 סוגרים כל עיגול בעדינות בעזרת נייר האפייה, מכל הכיוונים. מקפלים את הנייר מכל הכיוונים, ועוטפים בחתיכת נייר אלומיניום, לאיטום.
7 מבשלים בסיר עמוק עם מים רותחים מומלחים למשך 45 דקות. פותחים ואוכלים מיד. אם לא אוכלים מיד, אפשר לחמם במים רותחים מומלחים כרבע שעה.
* במקור נהוג לבשל מנה זו בתוך עלי בננה. בדצמבר, בתקופת חג המולד, אוכלים את ההייאקה בכל בית בוונצואלה.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> לכל מתכוני התכנית