1 מאחדים במיקסר את חומרי הבצק היבשים עם חמאה עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שנוצר גוש בצק. משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
2 במחבת, על אש בינונית, מחממים את הסוכר בלי לערבב, עד שנמס לגמרי ונוצר צבע ענברי. מורידים מהאש ומוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבוב, שמנת מתוקה וחמאה.
3 חוצים את הבננות לאורכן, ומסדרים במחבת על הקרמל.
4 מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים בין שני דפי אפייה ומניחים מעל הבננות.
5 אופים בחלק העליון על התנור, ב-180 מעלות, עד להשחמה של הבצק.
6 בסיום האפייה הופכים מיד בעזרת צלחת.
מתכוני התוכנית מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.