1 מכינים את הפסטה: שמים את הקמח והביצים במיקסר עם וו לישה, ולשים במהירות נמוכה ל-3 דקות. מוסיפים מעט שמן זית.
2 אם הבצק מפורר ואינו מתאחד, מוסיפים מעט מים בהדרגה רק עד שהבצק מתאחד (לא מוזגים את כל המים אם אין צורך).
3 לשים עוד 5 דקות.
4 מוציאים את הבצק ולשים בידיים 5 דקות נוספות.
5 משטחים לעובי של 3-4 ס"מ, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר (עדיף לקרר לפחות שעה ולכל היותר יממה).
6 מכינים את סלט העגבניות: מערבבים את כל המרכיבים, מתבלים, ומתקנים תיבול במידת הצורך.
7 מכינים את הרוטב: שמים את כל המרכיבים בתבנית גדולה לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 250 מעלות. מכניסים את התבנית לתנור, מנמיכים את הטמפרטורה ל-200 מעלות ומבשלים כחצי שעה. מוציאים ושומרים בצד עד שהפסטה מבושלת.
8 חוזרים אל הפסטה: לאחר קירור הבצק מרדדים אותו בעזרת מערוך, ולאחר מכן מרדדים לדרגה הכי דקה במכונת פסטה. בין רידוד לרידוד זורים מעט קמח על הבצק כדי למנוע הידבקות וקריעה. אם אין מכונת פסטה ניתן לרדד גם באמצעות מערוך עד לקבלת עלה דק.
9 חותכים את עלי הפסטה לעלים לפי גודל תבנית האפייה. מבשלים את העלים כ 3 דקות במים רותחים שהומלחו בנדיבות. שימו לב: הבצק אינו מכיל מלח ולכן על המים להיות מלוחים היטב. לאחר 3 דקות מוציאים את הפסטה למי קרח, ומסננים.
10 את דפי הפסטה מוסיפים לתבנית עם הרוטב, מזלפים שמן זית מעל ואופים בטמפרטורה של 220 מעלות כ-15 דקות. הופכים את דפי הפסטה מדי מספר דקות ובעזרת כף מוודאים שהרוטב מגיע לכל חלקי הפסטה. הפסטה מוכנה כאשר לפחות חצי ממנה פריך וקראנצ'י. מוציאים ומקררים.
11 מכינים את הטרטר: קוצצים היטב בסכין או טוחנים במטחנת בשר את הפילה.
12 מערבבים את כל המרכיבים, יוצרים קציצה באמצעות כף היד או באמצעות רינג. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. שימו לב להיזהר מתיבול יתר: טעם הבשר צריך להיות מורגש ומודגש. את הטרטר מכינים סמוך ככל האפשר להגשה כדי לשמור על רעננותו.
13 מרכיבים את המנה: שוברים את עלי הלזניה לגודל כף יד.
14 מניחים עלה לזניה במרכז הצלחת, עליו שמים מעט מסלט העגבניות, מעליו עלה נוסף, עוד קצת מהסלט, ועליו מניחים את סטייק הטרטר ומקשטים עם פטריות מוחמצות. (ניתן לכסות את כל המנה עם שברי עלי לזניה נוספים).
15 מפזרים קרעי מוצרלה ואת שחלות העגבניה מהתבנית על הצלחת, מזלפים כמה טיפות מהנוזל שבתבנית מעל המנה ואוכלים מיד.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.