1 לחם בירה: מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מערבבים את כל המרכיבים היבשים והגבינה ומוסיפים בהדרגה את הבירה. לשים לכדי בצק רך ומעט דביק (ניתן להוסיף קמח או מים במידת הצורך).
3 מעצבים לצורת כיכר ומעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה. אופים 40-50 דקות.
4 סלט עשבים: שוטפים את כל עשבי התיבול ומייבשים היטב. חותכים את הבצל הירוק לרצועות באורך 3-4 ס"מ (רק החלק הירוק). פורסים בצל סגול לפרוסות דקות, את הפילטים של האשכולית מפרידים לבקבוקונים עד כמה שאפשר ואת הפומלה חותכים לחתיכות קטנות.
5 עוטפים את נתח הבשר בשמן זית ומעט מלח גס וצורבים היטב על מחבת חמה עד למידת העשייה הרצויה. פורסים את הנתח לפרוסות (ניתן לצרוב גם לאחר הפריסה, אם לא הגעתם למידת העשייה הרצויה).
6 מערבבים את כל מרכיבי הסלט.
7 רוטב יוגורט: מערבבים את כל המרכיבים.
8 הרכבת המנה: פורסים מלחם הבירה פרוסות בעובי אצבע וצורבים על מחבת פסים. על כל פרוסה מורחים מרוטב היוגורט ומניחים ערמה גדולה מהסלט. ניתן לטפטף מעל ממיצי הבשר שיצאו בזמן הצריבה.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.