1 מערבבים את כל החומרים היבשים (אבקת אפייה, קמח, סוכר, מלח וסוכר וניל).
2 בקערה נוספת מערבבים את הנוזלים (יוגורט, ביצים, שמן, חמאה וחלב).
3 מערבבים בהדרגה את התערובת של היבשים אל תוך הנוזלים.
4 כאשר מקבלים תערובת אחידה ומעט דלילה (ללא גושים), מחממים מעט שמן במחבת. כאשר השמן חם מוזגים את הבלילה בעזרת מצקת למרכז המחבת החמה (לא לשטח!).
5 כאשר רואים שנוצרות בועות על כל הפנקייק הופכים בזהירות בעזרת תרווד משומן ומגבירים מעט את האש עד שהצד השני מזהיב.
הערות:
* אפשר להוסיף כפית תמצית וניל באיכות טובה או פנים של מקל וניל אחד.
* רצוי להכין את הפנקייק על אש נמוכה.
* אפשר להוסיף לבלילה יוגורט במתיקות מעודנת ולהוריד מעט מכמות הסוכר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!