1 המילוי: שמים בקערה את האורז השטוף והבשר טחון.
2 קוצצים במעבד מזון סלרי, שמיר, כוסברה ובצל , ומוסיפים אותם לאורז והבשר. מוסיפים גם את הסלק האדום, התבלינים, 2 כפות שמן ונותנים למלית לנוח כ-20 דקות.
3 קולפים את הבצלים ועושים בהם חריץ לאורך שמגיע עד למרכז אבל לא מעבר. מרתיחים את הבצלים החרוצים בסיר עם מים ומעט מלח (לא יותר מ-10 דקות). מסירים מהגז, מוציאים מהמים הרותחים ומקררים. לאחר הקירור מפרידים את שכבות הבצל אחת מהשנייה.
4 עלי מנגולד: חולטים במים רותחים (לא יותר מ-4 דקות) את עלי המנגולד, מוציאים למי קרח ולאחר הקירור מניחים בצד וחותכים את הגבעול הלבן.
5 הכנת הרוטב: מטגנים בסיר רחב את הבצל, מוסיפים את עלי הסלרי, ואת העגבניות ומכסים את הסיר להמשך אידוי (כ-8 דקות). מוסיפים את הסוכר ומערבבים מדי פעם. מוסיפים את ציר העוף ולאחר רתיחה מוסיפים את הסלק והתבלינים.
6 ממלאים את הבצלים ואת עלי המנגולד (לשים לב לא למלא יותר מדי מכיוון שהם עוד מתנפחים בבישול.
7 מסדרים את עלי המנגולד והבצלים בצורה יפה בסיר ומקפידים שנוזלי הרוטב יכסו את כל המרכיבים (אם לא – ניתן להוסיף מים). מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כחצי שעה. לאחר חצי שעה, מעבירים את הסיר ל-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.