1 קוצצים את הסלמון והסלמון המעושן דק. את יתר המצרכים שמים בבלנדר ומרסקים למחית. מוסיפים את המחית לתערובת הסלמון.
2 קוצצים את הלוקוס דק. את יתר המצרכים שמים בבלנדר ומרסקים למחית. מוסיפים את המחית ללוקוס.
3 מנקנקים את שני סוגי המילויים, עוטפים במעיים סינתטיות או מעיים של טלה. אורך כל נקנקיה 15 ס"מ.
4 מבשלים בסיר אידוי (עם מכשיר אידוי מעץ או שושנת מתכת) כ-8 דקות.
5 לתרד: מקפיצים את עלי התרד במחבת, 2-3 דקות עד לריכוך. מוסיפים את פלחי המשמש ואת השום ומקפיצים 2 דקות נוספות. מניחים בצד לצינון.
6 לפלפלים: חותכים את כל הפלפלים לרצועות דקות ומקפיצים במחבת חמה 4 דקות עם כל התבלינים ושמן הזית. מניחים בצד לצינון.
7 הרכבת המנה: מטגנים קלות את שני סוגי הנקניקיות, דקה מכל צד עד להזהבה. במרכז הצלחת מניחים את התרד, ומסביב את רוטב הפלפלים, מניחים על התרד את שתי הנקניקיות.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.