1 הרוטב: מחממים בקלחת את החומץ השחור, הג'ינג'ר, השום וכוכבי אניס ומצמצמים כדקה. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומבשלים לצמצום, עד שנוצרות בועות גדולות. מסירים מהאש ומסננים.
2 הסלט: חותכים את המלפפונים לאורך ל-4 ואז כל חלק ל-3 מקטעים. דופקים כל חתיכה באמצעות סכין ומעבירים לקערה. מוסיפים ג'ינג'ר, כוסברה ובצל ירוק.
3 מערבבים בקערה נפרדת חומץ אורז, סוכר, מלח ושמן שומשום עד שהסוכר נמס. שופכים את הרוטב על המלפפונים ונותנים להם להחמיץ מעט. לקראת הגשה מוסיפים את השומשום.
4 האווז: מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 מנקים עודפי שומן, מייבשים היטב וחורצים את השומן (בלבד!) בצורת שתי וערב. מתבלים במלח ופלפל ומניחים על מחבת קרה מעל אש נמוכה. צולים 10-12 דקות, ובכל פעם שמצטבר שומן מסירים אותו.
6 הופכים את החזה לצד השני (בשר) ומעבירים לתנור החם ל-6 דקות. מניחים ל-8 דקות מנוחה וממזגים עם הרוטב.
7 ההגשה: פורסים את חזה האווז ומסדרים על צלחת לצד סלט מלפפונים.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.