1 מורחים את נתח הבשר בשמן זית ומלח גס.
2 מכינים את הרוטב: מערבבים את שמן הזית, הסילאן והמלח הגס. מצפים את הבשר ברוטב ומשרים כשעתיים בטמפרטורת החדר.
3 מחממים תנור ל-220 מעלות ואופים את נתח הבשר כחצי שעה.
4 בינתיים מכינים את הבצל: במחבת שמים את השום, השאלוט, היין הלבן והסילאן. מוסיפים מעט מנוזלי הבשר שהצטברו בתנור. מטגנים יחד עד שהרוטב מצטמצם. מוסיפים לתבנית הבשר ל-10 הדקות האחרונות של האפייה.
5 מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לבשר לנוח כ-10-15 דקות לפני שחותכים אותו. חותכים לפרוסות ומגישים. אפשר להגיש עם מלח גס, פלפל גרוס וטימין בצד.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו עלי ידי המתמודדים.