1 דייסת סולת: בסיר עם תחתית כפולה מביאים את החלב, השמנת וגרגירי אלת המסטיק לרתיחה. מורידים מהאש ומערבבים פנימה תוך טריפה נמרצת את הסולת והסוכר. מחזירים את הסיר לגז ומבשלים את הדייסה על אש נמוכה כ-5 דקות, עד שגרגירי הסולת רכים. מורידים מהאש, טורפים את החלמון יחד עם מי הוורדים ומוסיפים לסיר. מחזירים לגז ומבשלים על אש נמוכה כדקה נוספת. יוצקים את הדייסה לתבנית משומנת בחמאה. מכסים את הדייסה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות ל-30 דקות, עד שהדייסה קרה ויציבה. בעזרת רינג משומן קורצים מהדייסה עיגולים בגודל הרצוי ומניחים אותם במקרר עד להרכבת המנה.
2 קרם שנטילי: לקערת המערבל מכניסים שמנת מתוקה, סוכר ותוכן מקל וניל. מקציפים במהירות נמוכה כ-2 דקות, עוברים למהירות גבוהה ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן.
3 סירופ סוכר: שמים את כל החומרים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות עד שהרוטב מסמיך ומקבל מרקם מעט ריבתי. מורידים מהאש ומניחים בצד.
4 תותים מטוגנים: מחממים שמן לטיגון עמוק.
5 בקערה, מערבבים קורנפלור, קמח, סוכר ואבקת אפייה. מוסיפים את המים ומערבבים היטב כדי להיפטר מגושים. טובלים את התותים בבלילה ומטגנים עד להזהבה. מסננים, מצננים, טובלים שוב את התותים בבלילה ומטגנים פעם נוספת (כך נוצר ציפוי כפול של בצק על התות). מסננים מהשמן לנייר סופג ומעבירים מיד לסירופ הסוכר. מבשלים בסירופ כמה דקות ומוציאים.
6 הגשה: מברישים צלחת בסירופ דובדבני האמרנה. מניחים את עיגולי הדייסה על הצלחת ומפזרים מעליהם מעט דובדבני אמרנה קצוצים ופיסטוקים. מזלפים את קרם השנטילי על העיגולים ומסיימים במעט פיסטוקים על הקרם. לצד הדייסה מניחים את התותים החמימים ומטפטפים עליהם מעט מסירופ הסוכר.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים