הכנה תפוח אדמה :
1 מבשלים את תפוח האדמה החתוך בסיר עם מים רותחים ומעט מלח עד לחצי בישול. לאחר מכן, מוציאים אותו מהסיר ומכניסים למקפיא למשך 10 דקות (על מנת שיתייבש).
2 בקערה, שמים מלח, פלפל ואורגנו וטובלים את תפוחי האדמה.
3 מחממים מחבת עם שמן קנולה (לא הרבה), ומטגנים מעט.
4 מחממים תנור ל190 מעלות ומכניסים אליו את תפוחי האדמה למשך 20 דקות. (משך הזמן בתנור עלול להשתנות מעט בהתאם לדרגת הרכות של תפוח האדמה).
להכנת הרוטב :
5 מחממים מחבת עם שמן זית, עליה מטגנים את הבצל על אש בינונית. את הבצל יש לטגן עד שנעשה שקוף, לפני שהוא מתחיל להזהיב.
6 מוסיפים למחבת את הגזר ואת פטריות השמפיניון.
7 לאחר מספר דקות, מוסיפים מעט קמח בהיר ומערבבים.
8 מוסיפים חמאה ואת פטריות הפורטבלו.
9 מוסיפים קצת מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
10 לאחר 15 דקות לערך, מסננים את שאריות השמן מהמחבת ומוסיפים את כף השמנת על מנת להסמיך מעט את המרקם. ממשיכים לבשל לעוד כ-5 דקות ומורידים מהאש.
סימון תזונתי עבור המתכון כולו:
אנרגיה |
674 קלוריות |
חלבונים |
8 גרם |
פחמימות |
60 גרם |
שומנים |
46 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית השביעית של העונה החדשה