1 החומוס: מבשלים את הגרגירים המושרים בסיר לחץ עם אבקת סודה 10 דקות, עד נימוחות מוחלטת. מסננים ושומרים את המים.
2 בקערה מערבבים טחינה גולמית עם מים, לימון ומעט מלח.
3 טוחנים היטב את החומוס במעבד מזון עם מעט ממי הבישול לקבלת משחה חלקה. מערבבים ומאחדים את הטחינה עם החומוס. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח/מיץ לימון, ומוסיפים עוד מים אם צריך לקבלת ממרח חלק ולא סמיך מדי.
4 הרוטב: מטגנים את הפלפלים בשמן עמוק 4-5 דקות עד ריכוך. מוציאים מהשמן, נותנים לפלפלים להתקרר מעט, מסירים את הליבה והזרעים וטוחנים את הפלפלים בבלנדר יחד עם מי שימורים ומלח לפי הטעם.
5 הפלאפל: במעבד מזון או מטחנת בשר טוחנים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת עדינה במיוחד. אחרי הטחינה מוסיפים מעט מים ולשים את העיסה כ-5 דקות עד לקבלת מרקם שמזכיר טיט.
6 מחממים סיר שמן ל-160 מעלות. בעזרת 2 כפות או כלי ליצירת פלאפל יוצרים כדורים ומטגנים בנגלות כ-5 דקות עד להזהבה.
7 מרכיבים את המנה: מסדרים בצלחת את החומוס, מעליו מניחים מכדורי הפלאפל ושופכים מהרוטב. מגישים עם סלט ירקות קצוץ וכרוב חמוץ אם רוצים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.