1 מרתיחים את כל חומרי הציר ומבשלים כ-15 דקות לפחות לאיחוד הטעמים.
2 חותכים את הכרוב מהשורש לשני חצאים, וכל חצי ל-3 חלקים. מכניסים את הכרוב לציר ומבשלים 15 דקות. מוציאים, מסננים ומקררים. שומרים את הציר להמשך.
3 לאפיית הכרוב: מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את חומרי המרינדה ומורחים היטב את הכרוב שהתקרר. מסדרים על נייר אפייה בתנור ואופים משני הצדדים עד להזהבה חזקה של הכרוב.
4 לרוטב קפה: מוזגים לסיר קטן 2 מצקות של ציר קפה ומצמצמים על אש קטנה עד שהציר מצטמצם בכחצי. מוסיפים שמנת מתוקה, חמאה, מלח ופלפל, ומערבבים לאחידות.
5 לרוטב לאבנה: לפני ההגשה מחממים תוך ערבוב בסיר קטן כוס לאבנה עם שאר המרכיבים עד לסף רתיחה.
6 קייל מטוגן: מחממים שמן לטיגון בסיר קטן. חותכים את הקייל לרצועות גדולות. מטגנים את העלים עד שצבעם מתחלף לירוק כהה (זהירות, השמן משפריץ בהתחלה). מוציאים לנייר סופג וממליחים.
7 מרכיבים: מורחים בתחתית צלחת גדולה רוטב לאבנה, ומעליו מסדרים את הכרוב הצלוי. מזליפים רוטב קפה מצומצם, ומפזרים קייל מטוגן מעל הכל, ומזלפים שמן זית.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.